Verbouwen?

Weinig dingen zijn zo leuk dan het uitzoeken van een nieuwe keuken. De meeste mensen doen dit als ze gaan verhuizen maar ook in een bestaande woning kun je de keuken laten vervangen. Als je in een huis woont dat in de vorige eeuw is gebouwd dan is de keuken vaak gedateerd. Mensen hebben tegenwoordig behoefte aan meer opbergruimte en aan comfortabele inbouwapparatuur. Al deze wensen kunnen dan in één keer vervuld worden.

1. Waar koop je je nieuwe keuken?

Een nieuwe keuken koop je doorgaans bij een gespecialiseerd bedrijf. Zij kunnen aan de hand van de maten van je keuken alles voor je intekenen. De kastjes, de koelkast met vriezer, de vaatwasser, de oven en de kookplaat worden netjes voor je ingetekend. Zo krijg je een idee hoe de keuken eruit komt te zien. Uiteraard heb je daarbij de keuze uit diverse stijlen, variërend van landelijk tot modern. Waar je voor kiest hangt af van je smaak en het soort huis waar de keuken moet worden geplaatst.

2. Nieuwe wc

Een nieuwe wc is vaak niet het eerste waar mensen aan denken als ze hun huis gaan verbouwen. Want ach, als er een toilet aanwezig is dan is het al snel goed. Maar vergis je niet: het toilet neemt een belangrijke plek in het huis in. Het is de plek waar je je even terug kunt trekken. Er zijn mensen die op het toilet de krant lezen of uitgebreid hun telefoon raadplegen om social media en e-mail te checken. Het is dan wel zo prettig als deze ruimte een beetje comfortabel is.

De aankleding van het toilet

Als je de toiletruimte gaat aanpakken dan beperkt zich dat niet alleen tot een nieuwe wc. De ruimte zelf verdient uiteraard ook de nodige aandacht. In de jaren zeventig en daarvoor was het gebruikelijk om de muren van het toilet tot halverwege te betegelen en de rest ongemoeid te laten. Dat bovenste deel werd behangen of geschilderd. Tegenwoordig is het meer gebruikelijk om de wanden geheel van tegels te voorzien. Dit is praktischer want je hebt er daarna nauwelijks nog omkijken na. De tegels kun je simpelweg schoonmaken met een sopje met schoonmaakmiddel.